SOCIAL

Cât vor lua în plus, românii cu salariul minim, după majorare

Last Updated on mai 24, 2024 by Erceanu Ileana

Marcel Ciolacu, a anunțat că salariul minim brut va fi majorat încă de la 1 iulie, deși anterior lăsase să se înțeleagă că majorarea ar putea fi făcută și la toamnă.

Joi, după consultările cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor în cadrul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis un comunicat de presă în care a anunţat faptul că salariul minim se va majora, de la 1 iulie, la 3.700 de lei brut.

”Creșterea veniturilor și protejarea puterii de cumpărare sunt linii de acțiune pe care le urmărim permanent la nivelul Guvernului. Așa cum am stabilit împreună cu sindicatele și patronatele încă de la sfârșitul anului trecut și am reconfirmat astăzi, în reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, vom majora la 3.700 salariul minim brut pe țară garantat în plată, începând cu 1 iulie.  Totodată, vom menține până la sfârșitul anului facilitatea celor 200 de lei netaxabili la salariul minim, ceea ce, împreună cu eforturile de reducere a inflației, protejăm puterea de cumpărare a angajaților cu venituri mici„, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a discutat împreună cu partenerii de dialog social contextul și efectele majorării salariului minim brut pe țară garantat în plată de la 3.300 de lei lunar, cât este în prezent, la 3.700 de lei lunar, începând cu data de 1 iulie 2024. Aceasta va reprezenta o creștere de 12,12%, ceea ce înseamnă o majorare netă de 242 de lei. De asemenea, deducerea fiscală de 200  de lei se va menține până la sfârșitul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button