ACTUALITATE

Cel mai important Program pentru Dezvoltare Regională

Last Updated on octombrie 6, 2023 by Erceanu Ileana

Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, reprezentată de președintele Consiliului Județean Mehedinți și membru titular al CM POR, Georgescu Aladin, participă zilele acestea la Reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020 (CM POR).

 Evenimentul desfășurat la București, în perioada 5-6 octombrie 2023 este organizat de Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov.

La reuniune participă, alături de reprezentanți ai administrației publice centrale, secretarul de stat din cadrul MIPE, Luminița Zezeanu, ai instituțiilor europene, șeful adjunct al Unității României, DG Regio, Comisia Europeană, Krzysztof Kasprzyk, membrii CM POR, dar și observatorii comitetului.

Agenda include stadiul de implementare a POR 2014-2020, gradul de absorbție, precum și măsurile pregătite pentru închiderea Programului. Totodată, s-au analizat și discutat cele mai eficiente metode pentru a accelera absorbția fondurilor europene și pentru a asigura utilizarea practică a acestora în dezvoltarea regională a țării noastre.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este cel mai generos program prin care Consiliul Județean Mehedinți a atras fonduri europene pentru cele mai importante investiții care s-au realizat în administrație, în ultimii 30 de ani, pentru modernizare infrastructurii rutiere și cea de sănătate, aproximativ 120 milioane euro. Comitetul de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020 reprezintă o structură națională de colaborare, cu un rol strategic în procesul de implementare a POR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button