ACTUALITATEEVENIMENT

Concursul ,,Educație Rutieră – Educație pentru Viață”, etapa județeană Mehedinți

Last Updated on mai 30, 2023 by Erceanu Ileana

Astăzi, 30 mai , în Pădurea Crihala, din Drobeta Turnu-Severin, s-a  desfășurat faza județeană a concursului național cuprins în Calendarul Activităților Educative Naționale 2023, ,,Educație Rutieră – Educație pentru Viață”, Ediția cu nr. 43.

Competiția a fost organizată de Serviciu Rutier în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Mehedinți. 

La startul competiției, s-au  aliniat echipajele care au participat la cele trei probe ale concursului: o probă teoretică și două probe practice (parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon și parcurgerea unui traseu în parcul-școală).

Concursul ,,Educație Rutieră – Educație pentru Viață” se desfășoară anual, are ca scop formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor și nu în ultimul rând în scopul promovării unui mod de viață sănătos.

Serviciu Rutier acordă o importanță deosebită activităților de educație rutieră destinate copiilor în calitate de participanți la trafic, prin însușirea și respectarea regulilor de circulație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button