ACTUALITATE

De necrezut că se poate întâmpla în România

Last Updated on iulie 15, 2022 by Erceanu Ileana


Litoralul românesc, conform OUG 19/2006, este concesionat de către Apele Române operatorilor privaţi. Astfel, la câţiva ani, ABADL licitează sectoarele de plajă, o licitaţie la care pot participa şi primăriile dacă au buget şi dacă-şi permit să concureze cu privaţii.

Prin contractele de concesionare a plajelor, un operator privat este obligat să lase 30% din suprafaţa sectorului concesionat la liber (cu o latură deschidere la apă) pentru orice turist care vrea să stea la soare cu prosop sau cearşaf. Lucru care, mai ales în vârf de sezon, nu se întâmplă deoarece operatorii privaţi îi determină pe turiştii care vor sa stea pe prosop sau cearşaf să meargă în spatele zonei de şezlonguri sau în locuri mărginaşe, pline de gunoaie.

Pe litoralul românesc, singura primărie care a participat la o licitaţie şi a reuşit să concesioneze un sector de plajă este Mangalia. „Este o plajă publică, liberă pentru locuitorii oraşului şi nu numai. Noi o întreţinem şi ne ocupăm de ea. E ca pe vremuri, mergem liberi la plajă. Oamenii mi-au solicitat acest lucru”, spune Radu Cristian, primarul Mangaliei.

„Turiştii vin pe litoral pentru mare, pentru apă. Este anormal ce se întâmplă azi cu plajele din România, este anormal ca un şezlong să coste în anumite locuri cât o noapte de cazare”, conchide Radu Cristian, primarul Mangaliei.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button