SANATATE

Donație japoneză de aparatură medicală, la Spitalul din Kladovo

Last Updated on noiembrie 24, 2022 by Romeo Crismaru

foto: Televizija Kladovo

Centrul Medical Kladovo a primit o donație, constând în echipament medical din partea Guvernului Japoniei, în valoare de 75.960 de EURO. Este vorba despre echipamente pentru gastroscopie, colonoscopie și bronhoscopie, conform unei informații publicate de Televiziunea Kladovo.

Ceremonia de semnare a contractului de donație a avut loc la sediul Guvernului Serbiei și au fost prezenți Boian Bojanovici – viceprimarul Cladovei și Deian Čučulanović – directorul Centrului Medical Kladovo, precum și ambasadorul Japoniei în Serbia, Excelența Sa Tachachicho Chatsumata.

„Guvernul Japoniei a oferit 269.455 de euro pentru Spitalul General din Aleksinac, Centrul de Sănătate din Kladovo, Centrul pentru Dezvoltarea Serviciilor Locale de Protecție Socială din Vranje și PUC „Gradac” din Tutin. Cu aceste granturi, valoarea totală a ajutorului japonez prin proiecte pentru nevoile de bază ale populației (POPOS) din Serbia din 1999 se ridică la peste 15 milioane de euro. Valoarea totală a ajutorului japonez către Serbia în aceeași perioadă depășește 510 milioane de euro. Donațiile POPOS urmăresc sprijinirea dezvoltării sociale prin proiecte pentru nevoile de bază ale populației”, mai notează jurnaliștii de la Televizija Kladovo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button