Economic

După această dată, prețurile vor crește, din nou

Last Updated on ianuarie 30, 2024 by Erceanu Ileana

Lista alimentelor cu preț plafonat în România a fost actualizată! S-au adăugat noi produse, iar altele au fost scoase.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va adopta prelungirea cu 60 de zile a ordonanței privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază.

 Este vorba despre alimentele cele mai cumpărate de români, motiv pentru care toată lumea va plăti mai mulți bani, indiferent de preferințe. Acest lucru se va întâmpla încă din data de 1 februarie 2024, când prețurile din magazine vor fi modificate. Având în vedere că adaosul comercial nu va mai fi plafonat, iar taxele au crescut din data de 1 ianuarie 2024, românii ar putea avea o surpriză neplăcută când vor intra în magazine. Până în acest moment, Guvernul nu a anunțat că ordonanța de urgență urmează să fie prelungită, așa cum s-a mai întâmplat.

 Așadar, iată lista alimentelor care se vor scumpi: ulei de floarea-soarelui până la 2 l cozonac, bulion de roșii, smântână, margarină, drojdie, carne tocată zahăr alb tos până la 1 kg pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialități brânză telemea de vacă vrac iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame legume și fructe proaspete vrac ouă de găină calibrul M mălai până la 1 kg orez – bob rotund – cu gramaj cuprins între 0,5 – 1,5 kg făină albă de grâu ”000” până la 1 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button