ACTUALITATE

Evită aceste plaje când mergi în concediu

Last Updated on iulie 8, 2022 by Toma Mihai

După evenimentul nefericit care a șocat pe toată lumea, mai mulți turiști se tem să mai meargă în vacanțe în zonele în care aceștia trăiesc. Asta, după ce o româncă s-a stins din viață în urma unui atac al unui rechin pe o plajă din Egipt. Iată care sunt plajele cu risc crescut de atac al rechinilor! Cele mai multe atacuri ale rechinilor se găsesc în Australia, Africa de Sud, dar și Brazilia.

În fiecare an se înregistrează aproximativ 100 de cazuri de atacuri de rechini asupra oamenilor, arată un studiu. În țările africane sunt foarte multe atacuri.

Rechinii trăiesc în principal în mările calde, iar aceștia se găsesc în Marea Mediterana și aici decesele sunt înregistrate tot timpul. Ei se mai găsesc și Marea Egee, Adriatică, dar și Ionică. În anul 2011 au avut loc 34 de cazuri în care rechinii au atacat oamenii. În Marea Roșie, acolo unde a murit în urmă cu puțin timp o româncă se înregistrează aproximativ 30 de specii de rechini. În cazul în care te întâlnești cu un rechin este de preferat să adopți o poziție verticală și să stai în apă fără să te miști. Mișcați picioarele cât mai puțin posibil, asta pentru a nu te confunda cu o pradă.

Cel mai sigur loc este în Marea Neagră. Condițiile de viață nu sunt potrivite pentru aceste specii. Stațiunile de la Marea Neagră sunt cele mai în siguranță. Așadar, vă puteți bucura de vacanțe în aceste locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button