EDUCAȚIE

Ghiozdane mai ușoare pentru elevi, obligație pentru conducerea școlilor

Last Updated on mai 16, 2024 by Erceanu Ileana

Școlile, obligate să ia măsuri pentru a reduce greutatea gheozdanelor elevilor.

Conducerile școlilor vor fi obligate să ia măsuri pentru a reduce greutatea ghiozdanelor elevilor, propune Ministerul Sănătății în proiectul de ordin pentru aprobarea Normelor de igienă din unităţile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihnă şi recreerea copiilor şi tinerilor, pus în dezbatere publică. Documentul propune ca soluții dulapuri individuale pentru elevi sau oră de “educație sanitară privind alegerea și purtarea corectă a ghiozdanului”.

Printre propuneri ar fi ca școala să asigure dulapuri individuale pentru elevi în care să își țină manualele și caietele, sau spații pentru efectuarea temelor după școală pentru teme sau să îi învețe pe elevi cum să aleagă un ghiozdan și cum să îl poarte. Se mai propune ca ghiozdanul să aibă bretele late, purtate pe ambii umeri, pentru a asigura distribuția simetrică a greutății.”

Prevederea privind greutatea ghiozdanului elevilor care nu trebuie să depășească 10% din greutatea copilului este și în prezent în Norme dar și ca propunere în proiectul Statutul elevului, propus de mai multe asociații de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button