ACTUALITATE

Microbuze școlare verzi pentru elevii din Mehedinți

Last Updated on iunie 30, 2023 by Erceanu Ileana

Consiliul Judțean Mehedinți a depus cererea de finanțare pentru achiziția de microbuze școlare verzi.

„Am profitat de oportunitatea de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație, Investiția I10, prin care se va finanța achiziția unor microbuze școlare electrice pentru transportul elevilor și am depus cerere de finanțare pentru peste 30 mijloace de transport în comun. Totodată am încheiat protocol cu primăriile din județ, eligibile pentru acest proiect”, a declarat Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Obiectivul urmărit în cadrul acestui apel vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, facilitând astfel accesul copiilor și tinerilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător în același timp.

Valoarea maximă a proiectului este de 30.172.560 lei fără TVA., alocare financiară eligibilă prin PNRR, la care se adaugă TVA eligibilă de la bugetul de stat, în valoare de 5.732.786,40 lei.

„Educația este o prioritate! Prin investiții în transportul elevilor din mediu rural creștem condițiile de acces al copiilor în unitățile de învățământ și scădem riscul de abandon școlar!”, a mai precizat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button