ACTUALITATE

Misterul Tunelului de sub Marea Neagră

Last Updated on octombrie 21, 2022 by Erceanu Ileana

Unul dintre cele mai fascinate mistere ale țării noastre este tunelul de sub Marea Neagră. Nu se cunosc prea multe detalii despre acest presupus tunel, dar de nenumărate ori în istorie el a fost menționat în diverse ipostaze.

Povestea tunelului  de sub Marea Neagră începe odată cu Primul Război Mondial. Atunci a fost consemnată prima poveste prin care țăranii din Dobrogea foloseau un tunel misterios pentru a-și duce oile  în Turcia. Intrarea în tunel era știută numai de câțiva oameni și era folosit doar în situații de urgență.

O altă consemnare interesantă a fost realizată undeva prin anii ’80, când un grup de muncitori de la Canalul Dunăre-Marea Neagră a descoperit o intrare a tunelului de sub Marea Neagră. Nu se știe cu exactitate dacă în acele vremuri tunelul a fost cercetat sau nu, dar știrea nu a fost făcută publică, doar s-a menținut într-un cerc restrâns.

Se mai spune că această intrare a fost descoperită într-un cimitir din Murfatlar și era folosită  adesea  de muncitorii de la canal pentru a trece în Bulgaria.

Exportul nu se realiza pe uscat sau pe  vasele maritime, și prin două tuneluri de dimensiuni impresionante, care  ar porni din sudul Dobrogei și ar traversa Marea Neagră. În timpul războiului, aceste guri de acces au fost astupate din motive de siguranță națională și au fost păzite.

Există bănuieli cum că Securitatea era la curent cu existența acestor tuneluri megalitice și nimănui nu îi era permis să se apropie de căile de acces.

În prezent nu se mai știe nimic despre acest tunel. Nu se cunoaște nici locul prin care se poate accesa și nici cine l-a construit, cu ce scop și când.

Este la îndemâna oricui să înțeleagă că un tunel pe sub Marea Neagră nu se poate construi cu tehnologia din ziua de astăzi și asta presupune că a fost realizat de o civilizație extrem de avansată din punct de vedere tehnologic, care avea scopul de a se ascunde de un potențial inamic care ori exista pe Terra sau venea din spațiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button