ACTUALITATE

Record de amenzi în acest sfârșit de săptămână

Last Updated on ianuarie 8, 2024 by Erceanu Ileana

În  ultimele 48 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul întregului județ, pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte antisociale.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive, precum și sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate în trafic.

În această perioadă au fost desfășurate 18 acțiuni menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice amenințare pentru siguranța societății. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 301 sancțiuni contravenționale, în valoare de 108.973 lei.

Pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 16 permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în perioada menționată s-a intervenit la 98 de sesizări, dintre care 78 au fost semnalate prin SNUAU 112.

La data de 06 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției oraș Strehaia au depistat, în trafic, un bărbat de 30 de ani, din comuna Florești înn timp ce conducea un autoturism pe DN 67, în localitate Florești, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale, iar ca măsură complementară i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button