ACTUALITATE

România trece la ora de iarnă

Last Updated on octombrie 27, 2022 by Erceanu Ileana

Românii dau ceasurile înapoi cu o oră în noaptea de 29 spre 30 octombrie pentru a trece la ora de iarnă. Trecerea la ora de iarnă poate deregla organismul, atrag atenția medicii. În același timp, ora de vară ne oferă mai mult timp în care beneficiem de lumina naturală a Soarelui.

Mai exact, în acest an, trecerea la ora de iarnă va avea loc in noaptea de sâmbătă spre duminică , în noaptea de 29 spre 30 octombrie, când ceasurile se dau inapoi cu o oră  și ora 4:00 devine ora 3:00. Duminică, ziua va avea 25 de ore, fiind cea mai lungă a anului.

Trecerea la ora de iarnă are loc de fiecare dată în ultimul weekend al lunii octombrie, în timp ce trecerea la ora de vară se face în ultimul weekend al lunii martie. Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune  o ajustatare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă, pentru a beneficia mai bine de lumina naturală. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00), în timp ce la ora de iarnă operațiunea este inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button