EVENIMENT

Și persoanele fizice vor putea cere bani de la stat pentru protejarea terenurilor cu perdele forestiere

Last Updated on septembrie 2, 2022 by Erceanu Ileana

Pentru înființarea de perdele forestiere de protecție pentru terenurile pe care le dețin vor primi bani de la stat și persoanele fizice, după cum stabilește o ordonanță simplă apărută miercuri.

 Până la apariția acestui act normativ, legislația stabilea că este posibilă doar finanțarea perdelelor forestiere destinate protecției drumurilor importante din țară, respectiv a drumurilor naționale și a autostrăzilor.

Prin OG 36/2022, publicată miercuri în Monitorul oficial, regulile de până acum privind finanțarea perdelelor forestiere de protecție au suferit mai multe modificări. Una dintre acestea va permite, începând de sâmbătă 3 Septembrie, ca și persoanele fizice să poată cere bani de la stat pentru a-și proteja terenurile cu perdele forestiere.
Astfel, proprietarii de terenuri care vor înființa perdele forestiere de protecție în mod voluntar vor putea deconta costurile aferente acestei acțiuni.

De principiu, potrivit actului normativ, perdelele forestiere de protecție a terenurilor agricole vor putea fi înființate în zonele din Câmpia Română, Câmpia Tisei, Câmpia Transilvaniei, Lunca Dunării și Podișul Dobrogei, afectate frecvent de fenomene de secetă.
“Până acum, prin lege, se finanțau strict perdelele de-a lungul autostrăzilor și drumurilor naționale. Odată cu modificările de astăzi vor putea fi finanțate toate tipurile de perdele forestiere.
Ordonanța de față are ca scop creșterea suprafețelor acoperite cu vegetație forestieră și reducerea efectelor viscolelor și a zăpezilor masive asupra circulației autovehiculelor pe drumurile naționale și autostrăzi, dar și asupra terenurilor deținute de persoanele fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button