EVENIMENT

SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA, acțiune de voluntariat medical în comuna Dubova. Localnicii vor beneficia gratuit de investigații medicale!

Last Updated on mai 27, 2022 by Erceanu Ileana

Spitalul Municipal Orșova va desfașura în data de 28 mai 2022, în comuna Dubova, în satele Eibenthal și Baia Nouă o acțiune de voluntariat privind un screening al cetățenilor comunei Dubova.

Este prima acțiune de voluntariat de o asemenea amploare organizată de cadrele medicale de la spitalul orșovean, iar autoritățile locale din comuna Dubova acordă întregul sprijin acțiunii, prin punerea la dispoziție a două locații pentru desfășurarea activității medicale, una în satul Dubova, iar cealaltă în satul Eibenthal.

Echipa medical a Spitalului Orșova și-a explimat disponibilitatea de a se deplasa acasă la persoanele asistate medical care nu se pot deplasa pentru a putea să le facă investigații medicale. Mai mult, două persoane nedeplasabile cu afecțiuni cronice grave, indicate de Primăria din Dubova, vor primi câte un pat medical complet cu saltea și telecomenzi pentru a veni în sprijinul suferinței lor.

„Menționăm că toate aceste investigații nu au obligativitatea de a prezenta un card de sănătate sau  bilet de trimitere de la medicul de familie, deoarece aceste servicii medicale sunt pentru a ajuta persoanele din comuna Dubova care nu au acces la servicii medicale”, a precizat managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Serviciile medicale prestate de către echipa Spitalului Municipal Orșova sunt:

– analize de laborator: Colesterol, Trigliceride, TGO, TGP, Creatinina, Uree, (gaze sânge) Hct, Glucoză, Ca, K, Cl, Na, Coagulare PT/INR

– EKG

– consultații de medicină internă

– recoltare test Babeș-Papanicolau

– consultații dermatovenerologie

– consultații pediatrie

– consultații RMFB

 – consultații ginecologice

 – consultații  urologie

 – consultații cardiologie

–  consultatii  ORL

Programul de desfașurare al acțiunii de voluntariat este:

Dubova :     28.05.2022 –  ora 09:00- 12:00

Eibenthal:     28.05.2022 –  ora   14:00 – 17:00

Personalul care va deservii această acțiune este de aproximativ 30 de persoane, însoțiți de 2 amubulanțe și 6 autoturisme personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button