SOCIAL

Subvenția de 200 euro/ha intră la plată și în acest an

Last Updated on februarie 8, 2024 by Erceanu Ileana

Subvenția de 200 de euro la hectar, va fi  achitată și în acest an pentru fermierii care cultivă o suprafață de minim 3.000 de mp de cartofi de consum.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a postat în dezbatere publică actul normativ prin care vor fi aprobate condițiile, beneficiarii și sumele alocate pentru ajutorul de minimis la cultura de cartofi de consum. Fermierii vor putea cere la Direcțiile Agricole Județene un ajutor de minimis în cuantum de 200 euro/ha, conform unui proiect de hotărâre privind aprobarea schemei

De ajutorul de minimis vor beneficia producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător, emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, cu modificările şi completările ulterioare, valabil până la data de 31 decembrie 2024, producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale și producătorii agricoli societăţi agricole. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranşă, în anul 2024.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru producţia de cartof de consum, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ o serie de criterii de eligibilitate. Printre acestea amintim: să utilizeze o suprafaţă cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha inclusive; să obţină o producţie de minimum 15 tone/ha de pe suprafaţa prevăzută, din care să comercializeze cel puţin 6 tone/ha.

Valorificarea producţiei se face până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button