POLITIC

Taxa de solidaritate încaieră coaliția. PSD privește cu mânie către Virgil Popescu

Ipoteza potrivit căreia OMV Petrom ar putea să nu plătească taxa de solidaritate în România, încinge Coaliția de guvernare. Liberalii și social-democrații încep să se acuze reciproc și să caute, fiecare în parte, un responsabil pentru eventualele scăpări din lege, de care profită OMV.

Plecând de la recentele precizări făcute de OMV Petrom, că nu va plăti taxa de solidaritate în România, ci eventual în Austria, în coaliția guvernamentală s-a încins o adevărată horă a acuzațiilor și reproșurilor reciproce. Scandalul este alimentat cumva și de frământările și luptele politice premergătoare unei eventuale rotative la Guvern care ar trebui să vină însoțită și de un schimb de ministere.

Ultimele schimburi de replici s-au consumat într-o emisiune la DIGI24, unde social-democratul Gabriel Zetea l-a acuzat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, de conflict de interese pentru afacerile pe care familia sa le are cu mai multe benzinării. Zetea l-a indicat vinovat pentru scăparea pe care ar putea să o aibă OMV Petrom de la plata taxei de solidaritate.

„Îl întrebăm cu toții pe Virgil Popescu care sunt legăturile sale cu OMV Petrom, care sunt legăturile și afacerile de familie pe care familia ministrului Virgil Popescu le are direct cu OMV Petrom. Cred că în declarația de avere și declarația de interese ale lui Virgil Popescu sunt trecute afacerile pe care familia domnului ministru le face direct cu OMV Petrom prin benzinăriile pe care le are. Trebuie să îl întrebăm dacă există un potențial conflict de interese”, a declarat Gabriel Zetea, deputat PSD.

Virgil Popescu nu a răspuns direct la această șarjă de acuzații, dar i-a luat apărarea colegul său liberal Robert Sighiartău, care a spus că admite o greșeală care ar trebui corectată.

„Asta trebuie să răspundă Virgil Popescu personal, deși nu cred că există un conflict de interese. Dacă există o greșeală, haideți să ne mai asumăm și greșeli, că doar n-or fi pesediștii perfecții lumii”, a spus Robert Sighiartău.

Potrivit celei mai recente declarații de avere a ministrului Energiei, acesta are 121 de acțiuni la OMV Petrom în valoare de 77 de lei și alte 9 acțiuni la SC Lavist SRL în valoare de 190 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button