ACTUALITATE

Vouchere de 15.000 de lei pentru fertilizare in vitro

Last Updated on ianuarie 17, 2023 by Erceanu Ileana

Voucherele de 15.000 de lei acordate de stat vor începe să fie distribuite începând cu această săptămână cuplurilor, dar și femeilor singure cu vârstă între 20 și 45 de ani, pentru proceduri de fertilizare in vitro.

Potrivit procedurilor programului anunțat de ministrul Familiei, Gabriela Firea, suma de 15.000 lei va fi distribuită în două tranșe. Prima tranșă, un voucher de 5000 lei, este alocată pentru medicamente, iar a doua de 10.000 de lei, pentru proceduri medicale. ”Vor fi acceptate trei proceduri pe an, suma decontată fiind de 15.000 lei. adică circa 3.000 de euro, în două tranșe: un voucher pentru tratament de 5.000 lei și un voucher pentru procedura în sine, pentru embriotransfer, de 10.000 lei.”, a explicat ministrul Gabriela Firea.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse Gabriela Firea a transmis, pe contul de Facebook, că există deja 7.200 de solicitări pentru programul de creștere a natalității. ”Avem deja aproape 200 de dosare care au fost declarate eligibile, iar zilele acestea vor fi transmise şi primele vouchere. Practic, de săptămâna viitoare primii participanţi la program vor putea să înceapă tratamentul şi să-şi cumpere medicamentele din farmaciile partenere”, a transmis Gabriela Firea.

Programul pentru fertilizarea in vitro a fost funcțional la nivelul Capitalei, atunci când Gabriela Firea era primar general iar acum proiectul a fost extins la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button