SOCIAL

Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi

Last Updated on august 16, 2022 by Toma Mihai

În anul școlar 2022-2023, elevii fără posibilități financiare din învățământul preșcolar, primar și gimnazial primesc tichete sociale pentru rechizite și materiale școlare. Cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei, trebuie depuse începând cu prima zi de cursuri la școală, 5 septembrie.

Aceste tichete sunt oferite pe suport electronic, iar pentru a intra în posesia lor, părinții trebuie să depună o cerere. Mai exact, în cazul preșcolarilor, cererile pentru tichete sociale pentru rechizite 2022 se depun la primărie și trebuie însoțite de acte care să dovedească veniturile familiei și componența acesteia. Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, cererile se depun de către reprezentantul familiei la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul și trebuie însoțite de actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor.

Cererile pentru acordarea tichetelor sociale pentru rechizite se depun în termen de 5 zile de la începutul anului școlar 2022-2023, ceea ce înseamnă că data limită este 10 septembrie 2022.

Având în vedere că cererile se depun după începerea școlii, elevii vor intra în posesia acestor tichete în luna septembrie, după ce vor începe cursurile.

Pentru a putea intra în posesia acestor tichete , cei interesați trebuie se îndeplinească următoarele condiții:

-venitul lunar net pe membru de familie pentru copiii din învățământul de stat primar și gimnazial realizat în luna anterioară depunerii cererii să fie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică 1275 lei;

-venitul lunar net pe membru de familie pentru copiii din învățământul de stat preșcolar este de până la 284 lei;

-să facă dovada înscrierii copilului la grădiniță sau școală.

Tichetele sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei, se emit pe carduri și pot fi folosite timp de un an de zile. Acestea se pot folosi doar în baza actului de identitate al titularului și doar în anumite magazine din localitatea de domiciliu. Astfel, fiecare beneficiar va primi o listă cu magazinele în care poate folosi aceste tichete. Beneficiarii pot cumpăra cu ajutorul tichetelor sociale caiete, pixuri, stilouri, articole de papetărie, ghiozdane, dar și alte rechizite sau materiale necesare elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button