ACTUALITATE

Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

Last Updated on aprilie 15, 2024 by Erceanu Ileana

BAT alături de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor continuă campania „Alege asumat un comportament comercial curat”, în cele peste 32.000 de magazine partenere din România.

Responsabilitatea comercială rămâne o prioritate majoră în cadrul activității BAT. Produsele cu tutun și nicotină, precum și țigările electronice sunt destinate exclusiv adulților.

BAT în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, demarează luna aceasta campania anuală „Alege Asumat un Comportament Comercial Curat”. Această inițiativă urmărește să informeze și să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanța respectării legislației pentru prevenirea accesului minorilor la  produsele din tutun și nicotină. Anul acesta, legislația în domeniu a suferit modificări importante, concepute pentru a reduce riscul ca minorii să aibă acces la astfel de produse. Printre aceste modificări se numără extinderea interdicției de comercializare către minori a țigaretelor electronice, indiferent dacă acestea conțin nicotină sau nu, și interdicția de a comercializa produsele din tutun și nicotină prin automate.

Inițiativa BAT care își propune să promoveze modificările legislative și să sublinieze importanța toleranței zero față de vânzarea produselor cu nicotină către minori se desfășoară la nivel național în aproximativ 32.000 de magazine partenere.

România se numără printre primele țări din Uniunea Europeană care implementează o interdicție asupra vânzării către minori a tuturor formelor de produse care conțin tutun și nicotină, inclusiv a țigaretelor electronice fără nicotină. BAT a desfășurat continuu, în ultimii ani, programe de informare a comercianților și consumatorilor cu privire la prevederile legale, dar și la motivele pentru care minorii nu trebuie să aibă acces la produsele cu nicotină. Începând din 2019, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor s-a alăturat campaniei BAT și pune la dispoziția consumatorilor numărul de contact 021/9551 – Telefonul consumatorilor, unde oricine poate sesiza încălcarea legii. 

Articol sustinut de BAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button