EVENIMENT

Tragediile se țin lanț pentru românii care călătoresc în Bulgaria

Last Updated on august 9, 2022 by Toma Mihai

Două persoane de cetăţenie română au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc, luni, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări”, arată MAE.

Un băiat ucrainean de 9 ani a fost internat în spitalul din Dobrici după accidentul grav din apropiere de Balcic. Totodată, sursa citată relatează că cele două persoane decedate sunt părinții copilului. Băiatul a fost internat la secția de terapie intensivă a spitalului din Dobrici și încă nu se află în afara pericolului.

Reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităţilor competente locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizaţi cei doi cetăţeni români răniţi. Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button