ACTUALITATE

Trotinetiștii, în vizorul poliției

Last Updated on iulie 15, 2022 by Erceanu Ileana

La data de 14 iulie a.c., în intervalul orar 20.00-22.00, Polițiștii Biroului Rutier și Serviciului Rutier au organizat o acțiune de noapte, pe linia prevenirii accidentelor de circulație în care sunt implicați conducătorii de trotinete electrice. Și dacă tot au plecat pe teren, polițiștii au făcut și o informare cu privire la efectele consumului de droguri.

Trotinetele electrice dau din nou bătăi de cap polițiștilor. De această dată, Serviciul Rutier a organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați conducătorii de trotinete electrice.

Pentru a conduce o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani. Copiii sub 14 ani pot circula doar în locuri special amenajate, parcuri sau proprietăţi private, iar deplasarea pe drumurile publice se face doar însoţiţi de adulţi. Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele şi trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulaţia trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km/h.

În circulaţia pe drumurile publice, trotineta electrică şi bicicleta trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulaţia acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare. De altfel, casca de protecţie este obligatorie pentru cei a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.

De asemenea, la activitate au fost prezenți și polițiști Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității care au oferit conducătorilor de trotinete electrice informații cu privire la efectele consumului de droguri, riscurile la care se expun consumatorii, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri la persoanele vulnerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button