SANATATE

Un truc sănătos care vă poate ajuta la redobândirea siluetei mult visate

Dacă nu aveţi timp sau nu puteţi ţine o dietă pentru pierderea kilogramelor în plus, încercați acest truc. Apa constituie 70% din ţesuturile organismului uman. De asemenea, apa reprezintă 80% din sânge, 20% din compoziţia oaselor, 75% din muşchi şi 90% din compoziţia creierului.

Așadar, lipsa apei în organism nu poate fi compensată de nici o altă substanţă, aceasta fiind indispensabilă tuturor proceselor din corp.

Consumul insuficient de apă, precum şi lipsa de mişcare, sunt doi factori majori care ne afectează silueta şi sănătatea, şi pe care îi ignorăm atunci când dorim să scăpăm de kilogramele în plus.  Apa accelerează metabolismul şi arderea caloriilor, ajutând organismul să se menţină hidratat şi sănătos. Apa băută pe stomacul gol,  acţionează ca un medicament, influenţând ritmul cardiac, afecţiunile respiratorii şi oculare, dereglările digestive şi aspectul pielii.

 Bob Harper – cel care propune cura de slăbire cu apă – este un personaj popular în industria televiziunii din America şi totodată un trainer personal al vedetelor celebre. În cartea sa ‘’Jumpstart to Skinny’’, el detaliază efectele unei diete ce poate ajuta la pierderea a până la 9 kilograme în doar 3 săptămâni.

 Cum se ţine ”cura” cu apă:
 Dimineaţa, înainte de masă, beţi 2 căni de apă;
 La prânz, beţi 1 litru de apă, cu înghiţituri mici, timp de 30 de minute;
 Seara, înainte de cină, beţi 2 căni de apă între orele 17-18. Între mese beţi din nou apă, cu înghiţituri mici. În total, ar trebui să ajungi la 2,5-3 litri de apă băuţi zilnic. De preferat ar fi ca apa băută să fie rece, deoarece astfel este absorbită în organism mai repede decât apa caldă, ajutând la arderea caloriilor

Ficatul are rolul de a transforma rezervele de grăsime în energia necesară corpului, însă, atunci când preia funcţia rinichilor, acest organ lucrează ineficient, prelucrând mai puţine grăsimi, ceea ce duce la depunerea surplusurilor. Este recomandată apa rece, nu caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button