ACTUALITATE

Un val de aer tropical lovește România

Last Updated on iunie 20, 2023 by Erceanu Ileana

După vijeliile și inundațiile care au fost, România va fi lovită de un val de aer tropical. Meteorologii anunță temperaturi în pragul caniculei și disconfort accentuat.

Dacă până acum am avut variații termice importante, cu fenomene extreme, conform noilor date meteo, se pare că lucrurile se schimbă. Conform directorului ANM, temperaturile din această vară vor ajunge la peste 30 de grade, și asta cât de curând.

Nici România nu a scăpat de efectele El Niño, iar ca urmare a acestora au apărut fenomene extreme de vijelii, ploi abundente și cantități mari de precipitații, deși perioada în care ne aflăm ar fi trebuit să aducă valori termice mai ridicate. Dar, conform directorului ANM Elena Mateescu, lucrurile sunt pe cale să se schimbe, aceasta specificând că  vom avea temperaturi de peste 30 de grade în România.

Conform șefei ANM, începând cu jumătatea săptămânii viitoare valorile termice mai scăzute, precum și fenomenele de instabilitate termică se vor diminua, astfel că valorile termice vor ajunge să fie între 30 și 32 de grade, valori ce se vor menține ridicate până pe 25 iunie.

Într-un cuvânt, zilele următoare aduc cu ele nu doar soare și temperaturi înalte, ci și manifestări atmosferice specifice verii. Totuși, căldura nu vine singură, ci este însoțită de ploi și, pe alocuri, descărcări electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button