EVENIMENT

Vizită emoționantă acasă la Mama cântecului popular mehedințean, DOMNICA TROP

Last Updated on decembrie 22, 2022 by Romeo Crismaru

Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă, împreună cu reprezentantul Muzeului Regiunii Porților de Fier, Tania Lăin, au vizitat-o astăzi pe îndrăgita noastră interpretă de muzică populară DOMNICA TROP, Mama cântecului popular mehedințean, acasă la Isverna.

Consiliul Județean Mehedinți i-a oferit doamnei cântecului popular mehedințean un premiu special din partea Centrului Cultural „Nichita Stănescu” și un coș cu produse tradiționale de Crăciun.

„Emoția trăită alături de această femeie monumentală, chiar în vatra folclorului mehedințean de la Isverna, este greu de reprodus în cuvinte. Domnica Trop este unul dintre cei 15 români care au primit titlul de TEZAUR UMAN VIU DIN PATRIMONIUL UNESCO, dar și unul dintre cei mai reprezentativi rapsozi populari ai acestor meleaguri binecuvântate de Dumnezeu. Românii adevărați nu își uită niciodată valorile de patrimoniu, iar noi, cei de la Consiliul Județean Mehedinți, respectăm cu sfințenie simbolurile unice ale portului și cântecului popular mehedințean. Mă înclin cu respect în fața acestei comori inestimabile și în fața talentului ei de neprețuit. LA MULȚI ANI MAMA DOMNICA TROP, CRĂCIUN FERICIT și mulți ani cu sănătate și vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru județul nostru, pentru patrimoniul umanității și pentru cântecul popular mehedințean!”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button