ACTUALITATE

Vouchere de vacanță pentru salariații din mediul privat

Last Updated on noiembrie 24, 2022 by Erceanu Ileana

Guvernul intenționează să reglementeze procedura de acordare a tichetelor de vacanță și pentru salariații din mediul privat. Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a dat ultimele detalii despre intenția coaliției de a implementa un nou mecanism prin care angajații din mediul privat să primească vouchere de vacanță.

Constantin Daniel Cadariu a declarat că actuala coaliție de guvernare intenționează să pregătească un cadrul legislativ prin care să implementeze un nou mecanism care să permită firmelor private să-și recompenseze angajații cu tichete de vacanță.

„Zilele acestea am avut ceva discuții cu colegi din Parlament, pentru a încerca o inițiativa legislativă, cel puțin asta se discută la acest moment și din perspectiva statului să ajutăm privații pentru emiterea unor astfel de tichete de vacanță. Soluția sau ideea cu care vin domniile lor fiind ca suma să fie compensată din CAS-ul ce ar trebui plătit de către firme”, a declarat ministrul Constantin Daniel Cadariu.

Potrivit spuselor ministurlui, decontarea acestor tichete de vacanță ar trebui să se facă în procent de 100%. El a precizat că din estimări rezultă că în acest moment statul câștigă puțin peste 60% din CAS-ul pe care ar trebui să-l colecteze. Drept urmare, o astfel de măsură ar fi benefică și pentru stat și pentru angajați.

„Ar fi un impact bugetar destul de mare, păi să ne gândim că pentru salariații din mediul bugetar, sunt aproximativ 1,2 milioane de salariați, impactul bugetar este de aproximativ 350 de milioane de euro. Având în vedere ca în mediul privat e un număr de 4 ori mai mulți salariați ar fi un efort bugetar destul de mare”, a mai declarat ministrul Turismului, la TVR.

Daniel Cadariu, a anunțat noi măsuri pentru promovarea turismului din România. El a precizat că valoarea voucherelor de vacanță va crește, astfel că bugetarii vor avea mai multe oportunități pentru a-și petrece concediul în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button