ACTUALITATE

WhatsApp va avea o nouă funcție împotriva escrocheriilor online

Last Updated on martie 26, 2024 by Erceanu Ileana

WhatsApp adaugă o nouă funcție inovatoare care vă protejează împotriva escrocheriilor online.

WhatsApp, unul dintre cele mai populare și utilizate platforme de mesagerie instantă din lume, vine în întâmpinarea utilizatorilor săi cu o nouă funcție inovatoare menită să ofere o protecție crescută împotriva escrocheriilor online.

Din ce în ce mai des, autoritățile avertizează cu privire la tacticile elaborate folosite de escroci pentru a păcăli utilizatorii neatenți, inclusiv trimiterea de email-uri și mesaje care conțin link-uri sau informații false destinate să inducă în eroare. De exemplu, organizații precum Organizația Consumatorilor și a Utilizatorilor, a atras atenția asupra diferitelor forme de escrocherii prin aplicații precum WhatsApp, conform ideal.es.

Transcrierea mesajelor vocale este una dintre cele mai solicitate funcții de către utilizatorii WhatsApp. Această opțiune va fi utilă într-un mediul zgomotos, unde utilizatorii nu vor mai trebui să asculte mesajele vocale la volum maxim, dă posibilitatea citirii mesajelor vocale în loc de ascultare, dar și pentru persoanele cu probleme de auz. Odată activată funcția din setări, o singură atingere va fi suficientă pentru a obține transcrierea. Mesajul audio va rămâne disponibil. Procesul de transcriere are loc local pe dispozitiv, fără a fi nevoie să treacă prin cloud, singura cerință fiind descărcarea unui pachet de 150 MB pentru conversia voce în text. Noua funcție este disponibilă în versiunea beta 2.24.7.8 a aplicației WhatsApp pentru Android. Lansarea oficială pentru toți utilizatorii, pe Android și iPhone, precum și pe PC și web, va avea loc în curând.

Este vorba despre blocarea rapidă a contactelor și a mesajelor care nu fac parte din agenda ta. Această opțiune de blocare este întotdeauna însoțită de un mesaj care avertizează utilizatorul că expeditorul nu este înregistrat în baza ta de date. La fel și opțiunea „instrumente de securitate” unde puteți accesa mai multe informații despre aceasta. Imediat ce  apare avertismentul, aplicația vă permite să alegeți între două opțiuni, blocare instantanee sau adăugare la contacte. În majoritatea cazurilor poți alege această opțiune fără să deschizi măcar aplicația și direct din notificarea mesajului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button