SOCIAL

Contract de muncă de zero ore în România: Program flexibil şi dreptul de a refuza munca pentru angajaţi

Contract de muncă de zero ore. E propunerea unor parlamentari, după modelul altor ţări. Angajatul va avea programul flexibil şi va putea chiar refuza să lucreze, dacă nu a fost anunţat din timp. Iniţiatorii proiectului spun că astfel s-ar rezolva situația celor care stau peste program, fără a fi plătiţi.

Ultimii doi ani au arătat statului, cât și mediului de afaceri că programul de muncă poate fi flexibil, astfel că un proiect inițiat ce prevede introducerea unui contract de muncă cu minim 0 ore pe săptămână.Inițiatorii spun că un astfel de contract ar putea aduce beneficii angajatului. În primul rând, flexibilitatea programului, plata în funcție de orele muncite și beneficiile asociate contractului standard de muncă.

Mai pe înțelesul tuturor, acest tip de contract de muncă îi oferă posibilitatea unui angajator să angajeze personal, de exemplu, pentru muncă sezonieră, să încheie contracte pe perioadă nedeterminată, dar să plătească salariații doar pentru munca prestată pe perioada verii. În extrasezon, aceștia nu vor fi plătiți, pentru că vor avea 0 ore lucrate pe săptămână.

Specialiștii susțin că acest tip de contract vine mai mult în avantajul angajatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button