EVENIMENT

Lansare de carte: MIHAI FIRICĂ, „Dragostea cu parfum de migdale amare”

Last Updated on martie 10, 2023 by Romeo Crismaru

Martie, luna renașterii, luna cea plină de daruri, mai ales pentru doamne și domnișoare. Ziua de 11 martie este o altă zi în care iubitorilor de poezie le este oferită, din partea unui autor de excepție, MIHAI FIRICĂ, o minunată lansare de carte: „Dragostea cu parfum de migdale amare”. Sâmbătă, 11 martie, ora 11.00 în sala „Virgil Ogășanu” a Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

Turneul scriitorului Mihai Firică, de lansare a volumului de poezii „Dragostea cu parfum de migdale amare”, ajunge sâmbătă, 11 martie 2023, și la Drobeta Turnu Severin, la Palatul Culturii.

„Sunt bucuros și onorat că voi avea prilejul de a mă reîntâlni cu cititorii din Drobeta-Turnu Severin. O carte de versuri într-o zi de sâmbătă, cu primăvară care își va pune amprenta asupra dialogului nostru”, subliniază atât de frumos, însuși autorul volumului.

Mihai Firică revine în spațiile Palatului Culturii „Teodor Costescu” pentru lansarea noii sale cărți de poezie, „Dragostea cu parfum de migdale amare” (Ed. Vinea, 2022). Prezintă criticul literar Dan Ionescu și scritoarea Ileana Roman. De asemenea, Dan Șalapa va recita din opera poetului.

Mihai Firică s-a născut la 26 iulie 1970 în Craiova. A studiat Literele, istoria și dreptul, având o specializare post-universitară în Managementul relațiilor internaționale. A ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Culturii, în perioada 2020-2021.

A debutat ca poet în 1989, colaborând cu cele mai importante publicații de cultură din România. Poeziile i-au fost traduse în engleză, franceză, spaniolă, albaneză, sârbă, maghiară, japoneză și bulgară. Cel mai recent volum de poezie tradus ]n limba spaniolă: „Anillos perdidos en océanos desconocidos” (NoteBook Poiesis en su Colección GreenLine – Bilingual, 2022, Chile).

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1997. Pentru volumul de „Biografie sumară” (1996) a primit Premiul pentru debut în poezie al Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”. Cel de-al doilea volum de poezie „Limba șarpelui călător” (1997) a primit Premiul „Marin Sorescu” și Premiul de poezie al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova. În 2017 a publicat la Ed. Tracus Arte volumul de versuri „Ultimele zile și viața de după”, iar în 2022 un nou volum de versuri „Dragostea cu parfum de migdale amare” (Ed. Vinea).

În 2006 a apărut o versiune revizuită a volumului „Limba șarpelui călător/ The Tongue of Wandering Serpent” , în română și engleză. Activitatea jurnalistică a fost consemnată în volumele „Insectarul cu molii” (2004), „Dinastia ticăloșilor” (2010) și „România puzzle. Ilustrate din rezervația de cleptozauri” (2015), trilogie remarcată de critica de specialitate pentru incisivitate și acuratețea analizei socio-politice. Pentru activitatea literară și jurnalistică a fost distins cu mai multe premii de prestigiu din România. În 2011, Casa Regală a României i-a acordat „Medalia Regele Mihai I” pentru loialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button