ACTUALITATE

Ziua Internațională a Pizzei, sărbătorită pe 9 februarie

Last Updated on februarie 9, 2024 by Erceanu Ileana

Ziua Internațională a Pizzei este o sărbătoare care marchează aprecierea globală pentru una dintre cele mai populare și delicioase mâncăruri din lume: pizza.

Această zi este sărbătorită în întreaga lume, aducând împreună oameni pentru a se bucura de una dintre cele mai faimoase mâncări din istorie. Această zi este o ocazie de a sărbători diversitatea rețetelor de pizza din întreaga lume, precum și de a aprecia gustul și simplitatea acestui fel de mâncare.

Acestea erau acoperite cu diferite alimente, cum am spunte astăzi, topping-uri, precum ulei de măsline, ierburi aromate și alte ingrediente. La romani, pâinea plată era adesea servită cu diverse acoperiri, inclusiv brânză, ierburi și ulei. Se crede că pizza modernă a luat naștere în Napoli, Italia.

Pizza a devenit rapid un aliment preferat printre locuitorii săraci ai orașului. Timp de multe decenii, pizza a fost vândută mai ales pe străzi și în taverne. Pizzele originale erau simple, cu aluat subțire acoperit cu sos de roșii, brânză mozzarella și ierburi.

Legenda spune că regele Umberto I și regina Margherita au vizitat orașul Napoli. În onoarea vizitei regale, pizzaiolo Raffaele Esposito a creat o pizza specială, folosind topping-uri care să reprezinte culorile steagului italian: roșu (sos de roșii), alb (brânză mozzarella) și verde (busuioc).

Astăzi, pizza este consumată și apreciată pe scară largă în întreaga lume, cu o varietate imensă de stiluri, topping-uri și tehnici de gătit. Este considerată un simbol al bucătăriei italiene și una dintre cele mai iubite și recunoscute mâncăruri internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button