EVENIMENT

Festivalul – Sărbătoarea Liliacului de la Ponoarele, 12 mai 2024

Last Updated on mai 10, 2024 by Erceanu Ileana

Duminică 12 Mai, la ora 10:00, are loc una dintre cele mai frumoase sărbători mehedințene! Este vorba  de Sărbătoarea Liliacului de la Ponoare!

Această sărbătoare se desfășoară în fiecare an în prima duminică a lunii mai, în perioada în care Liliacul este înflorit. Locul de desfășurare este bine cunoscut “Pădure de Liliac”, aflată pe Valea Prislopului, rezervație unică în ţară având o suprafaţă de aproximativ 20 hectare. Distanța este de aproximativ 3 km, pe drumul ce pornește din fața Conacului.

Se spune că aici se desfășurau astfel de petreceri din timpuri străvechi. Sărbătoarea Liliacului a devenit celebră atât pentru cadrul deosebit în care se desfăşura, dar mai cu seamă datorită spectacolelor de muzică populară. Printre cei care au susţinut spectacole de-a lungul timpurilor se numără: Ansamblul naţional “Lăutarii” din Chişinău – condus de maestrul Botgros, Maria Ciobanu, Irina Loghin, Maria Dragomiroiu, Angelica Stoican, Gheorghe Roşoga, Niculina Stoican, Petrică Mâţu-Stoian și Constantin Enceanu.

O mândrie a satului Ponoarele, atât Pădurea de liliac, cât și festivalul în sine, aduce numeroși turiști care descoperă peisajele și obiectivele din județul nostru. De asemenea, folclorul, muzica populară atât de iubită atât în lumea satului, cât și la oraș, răsună cu mare drag în văile noastre, la Ponoarele.

Pe scenă o să urce Ansablul Profesionist Danubius, Ansamblul Liliac de la Ponoare, Ansamblul Bordeiașul, Grupul Cetinița.

Printre artiștii ce o să vă dea întâlnire la Festivalul Liliacului de la Ponoarele în 2024 amintim: Cosmin Bîrlan; Ionela Bădălan; Maria Rotaru; Angela Magheru; Andreea Mihuțescu și Marius Colțea; Olguța Berbec și Remus Novac; Venera Despău; Mălina Gheorghescu; Liliana Buncianu; Anemona Ploșcaru; Cosmina Hîrșovescu; Ileana Mustăcel; Anica Ganțu; Ionuț Tudorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button